Om Bergqvist Skor

Familjeägda Bergqvist Skor AB, grundat 1904, driver 24 skobutiker från Falun i norr till Malmö i söder och är med detta en av den svenska skobranschens mera betydande företag. 17 av våra butiker heter just Bergqvist Skor och har ett sortiment som vänder sig till hela familjen med ett stort antal av branschens allra starkaste märken i sortimentet.

Fem butiker är så kallade Ecco Stores och drivs under en franchise med det danska varumärket Ecco och säljer uteslutande deras produkter. En butik är en Riekershop och säljer enbart skor från det tyska succévarumärket Rieker, butiken som är belägen i Örebro har Skandinaviens bredaste sortiment av Riekerskor.

Sist men inte minst så har vi vårt eget modekoncept Foot News som drivs dels som en enskild butik i Karlstad men även i form av shop in shops i flera av våra Bergqvistbutiker. Foot News vänder sig till en modemedveten kund som vill ligga i framkant och här finns de starkaste modemärkena.

Bergqvist Skor AB omsätter årligen närmare 200 miljoner kronor vilket innebär cirka 300 000 par skor. Huvudkontor och centrallager för alla butiker ligger på Hammarö strax utanför Karlstad. Bergqvist Skor har under de senaste åren vuxit snabbt, men har ändå som ambition att upplevas som ett mindre och mer personligt företag både av kunder och personal. 

Thomas Bergqvist

På bilden: Thomas Bergqvist, VD och ägare Bergqvist Skor AB